About


meubelatelier Rozing

Iepenhouten tafelblad in de lijmpers bij Ydefix

Meubelatelier Rozing is breed georiënteerd en werkt zowel in opdracht van particulieren als van bedrijven. Je kunt hier terecht voor een uniek meubelstuk of het ontwerp van een geheel interieur. Voor meubels zoals tafels, kasten, dressoirs, lichtobjecten, tuinmeubels of ander houtwerk; maar ook balie's en bedrijfsinterieurs: ik denk graag met je mee.

 

Meubelatelier Rozing staat voor: oog voor detail én voor ruimtelijkheid, duurzaamheid, secuur werk en een optimale afwerking.

 

Ik werk zoveel mogelijk met Nederlands of Europees hout. En helemaal lokaal is het hout van Amsterdamse bomen, afgenomen bij Stadshout Amsterdam.

 

pepijn rozing

In 2020 start Pepijn onder zijn eigen naam zijn bedrijf, waarbij hij zich toelegt op het vervaardigen van interieuroplossingen en kasten op maat. Gaandeweg krijgt het atelier steeds meer vorm en spitst het zich toe op een combinatie van de fijnzinnigheid van het meubelontwerpen en de ambacht van het meubelmaken. Beide processen vinden onder hetzelfde dak plaats en maken de meubelstukken uniek.


In zijn periode als decor- en lichtontwerper (2005-2019) is er een bijzondere voorliefde voor het meubelontwerpen ontstaan. Met zijn rijke ervaring in het ruimtelijke ontwerpen weet Pepijn als geen ander de juiste verhoudingen en stijl te treffen tussen de meubelobjecten en de ruimte waarin het zich manifesteert.

Pepijn Rozing

scenografie

Mata Hari van het Nationale Ballet

In 2005 studeert Pepijn Rozing af aan de HKU als theatervormgever. Al tijdens zijn studie werkt hij met Eddy van der Laan als duo samen aan theaterproducties. Onder de naam Clement & Sanôu runnen zij een ontwerpstudio gericht op decor-, kostuum- en lichtontwerpen voor opera, ballet en theater en musea.

Voor nationale en internationale Operahuizen, theaters en festivals werken zij samen met vooraanstaande regisseurs/choreografen als Lotte de Beer, Pierre Audi, Ted Brandsen, Ted Huffman, Johan Doesburg en Robert Nemack. Voormalige opdrachtgevers zijn o.a. De Nationale Opera, Het Nationale Ballet, Aalto Theater Essen, Theater an der Wien, Royal Danish Opera en Opera National de Lorraine, het Van Gogh Museum en Amsterdam Museum.

Met Lotte de Beer richten zij samen in 2013 het Operagezelschap OperaFront op.